АҚЫН ЖҰМЕКЕН НƏЖІМЕДЕНОВ ПОЭЗИЯСЫ ТІЛІНДЕГІ ТЕҢЕУДІҢ СТИЛЬДІК ҚЫЗМЕТІ - Есіркепова, К.Қ.; Қанапина, С.Ғ.; Урустемова, Ф.Д. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2014)
Ғылыми мақала поэтикалық мəтін тіліндегі теңеудің қолданыс ерекшелігін анықтайды. Мақалада ақын Жұмекен Нəжімеденовтің өлендеріндегі теңеу қолданысы анықталады. Теңеудің зерттелу жайына да шолу жасалған.
Keywords: ой; қара; ақ; теңеу; ақын тілі; стильдік қызмет