МЫСАЛ ЖАНРЫН МЕКТЕПТЕ ОҚЫТУДЫҢ ЕРЕКШЕЛІГІ - Бекбосынова, А.Х.; Макатова, А.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада мысал жанрын мектепте оқытудың ерекшелігі талданды. Яғни, оқушылардың сабақ барысында ақпаратпен жұмыс жасай алу жəне оны өмірде қолдану жолдары зерделенді. Мысал жанрының оқушыға тигізер маңызы – тұлға психологиясы, əлеумет-тану теориясы, когнитивті лингвистика, рухани-моральдық аспекті жəне таным теориялары бағыттар тұрғысынан қарастырылды. Талдау барысында жаңаша көзқарастар мен теорияларды жинақтаған еңбектер пайдаланылды. Мақалада оқушылардың мысал жанрын оқу барысында таным жəне ақыл-ой процесі дағдыларын дамыта отыра білім алуы, оны өңдеу, талдау жұмыстарын іске асыруы жəне түрлі ақпараттық-коммуникациялық технологиялар мен əдіс-тəсілдерді ұтымды қолдану маңыздылығы баяндалды.
Keywords: мысал; тұлға психологиясы; танымдық теория; мораль; сюжет; тəрбие; білім беру; таным теориясы