СТЖД III–ШІ ДЕҢГЕЙДЕГІ БАЛАЛАРҒА МНЕМОТЕХНИКА АРҚЫЛЫ БАЙЛАНЫСТЫРЫП СӨЙЛЕУІН ДАМЫТУ - Тлеухор, А.Р. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада сөйлеу тілінің жалпы дамымауының III деңгейіндегі балалардың байланыстырып сӛйлеу қабілетін дамытуда мнемотехниканы қолдану әдістері қарастырылады. Мнемотехника – есте сақтау қабілетін арттырып, ақпаратты құрылымдауға көмектесетін тиімді әдіс ретінде сипатталады. Зерттеуде балалардың сөйлеу дағдыларын дамытуға бағытталған мнемокестелер, символдар мен суреттерді қолдану жолдары ұсынылған. Сонымен қатар, мнемотехниканы қолдану арқылы байланыстырып сӛйлеу процесін жүйелі түрде қалыптастырудың маңыздылығы талданады.
Keywords: Сөйлеу тілінің жалпы дамымауы; сөйлеу тілінің қалыптасу процесі; мнемотехника