ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИННІҢ ШЫҒАРМАШЫЛЫҒЫНДАҒЫ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ ҚЫЗМЕТІНІҢ ӨМІРЛІК ҚҰНДЫЛЫҚТАРЫНЫҢ КӨРІНІСІ - Левкович, Ж.Ю. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Бұл мақалада Ыбырый Алтынсариннің педагогикалық қызметінің өмірлік құндылықтары жайында сөз қозғалған. «Кел,балалар,оқылық!» өлеңі арқылы білімнің шыңына шығудың оңай емес екендігін түсіндіре отырып, Алтынсариннің демократиялық – ағартушылық бағыты, оның педагогикалық көзқарасы туралы жазылған.
Keywords: Тəрбие; білім; ағартушылық; өскелең ұрпақ; мектеп; мəселе; оқу құралдары; хрестоматия; көкірегін оятқан үндеу