ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАР НЕГІЗІНДЕ ФУНКЦИОНАЛДЫҚ САУАТТЫЛЫҚТЫ ҚАЛЫПТАСТЫРУ - Байдилдина, А.К.; Торина, Г.Қ. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
ХХI ғасырдағы оқушыны сапалы біліммен қамтамасыз ету үшін мұғалімге алдымен оқушының функционалдық сауаттылық пен өмірге қажетті құзырлылықтар жиынтығын дамыту маңызды болып отыр. Ал кең мағынасында ол тек білік пен білімділік әлеміне барудың жолы ғана емес, ол – ұлттың, елдің немесе жеке адамдар тобының мәдени және әлуметтік дамуының өлшемі.
Keywords: функционалдық сауаттылық; ұлттық құндылықтар; жеке тұлғаның қалыптасуы; оқыту әдісі; инновациялық оқыту технологиясы; кәсіби даму; шығармашылық даму шаралары