ЖАРАТЫЛЫСТАНУ ПӘНДЕРІМЕН КІРІКТІРЕ ОҚЫТУДА ФИЗИКАНЫҢ РӨЛІ МЕН ӘДІСТЕМЕСІ - Қалиева Ж.Т.; Нупирова А.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Физиканы жаратылыстану пәндерімен кіріктіре оқыту оқушыларға табиғат құбылыстарын кешенді түрде түсінуге мүмкіндік береді. Бұл тәсіл теориялық білімді практикалық тәжірибемен ұштастырады және ғылыми ойлау қабілетін дамытады. Пәндерді біріктіру арқылы сабақтар қызықты әрі тиімді өтеді, ал оқушылардың зерттеушілік дағдылары артады. Мақалада физиканы биология, химия және география пәндерімен кіріктіру әдістемелері мен артықшылықтары қарастырылады.
Keywords: физика; жаратылыстану пәндері; кіріктіру