13-15 ЖАСТАҒЫ ЖАС ФУТБОЛШЫЛАРДЫҢ ТЕХНИКАЛЫҚ ШЕБЕРЛІГІН ЖЕТІЛДІРУ - Абилькадиров, Н.М.; Ибраева, Р.Ж.; Бекмухамбетова, Л.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Əр ойыншы доп алғанда тез ғана ойланып ол допты ары қарай беруді жəне келесі допты қабылдауға дайын болуы керек. Бұндай жаттығулар жылдам ойын жасау үшін қажет. Футбол ойыны арқылы спорттың басқа түрлерінің өкілдеріне жалпы денелерінің шынығуына, дене қозғалысының дұрыс артуына жəне ұйымшылдық пен достық сияқты ерекше қасиеттерін тəрбиелеуге үлкен маңызы зор. Ойын барысында шығармашылық, жылдам жəне тез кездескен кез келген қиындықты шешу керек. Футболшылар əр түрлі тактикалық жəне техникалық қимылдар жасағанда, өзінің көз қарсыластарын күтпеген жерде жəне ойын жағдайын өзгертетін болуы қажет. 13-15 жастағы футболшылардың доппен жəне допсыз əр-түрлі қимылдарды жасаған іс-əрекеттерді дұрыс орындау қабілет-терін анықтау мақсатында құрылған əдістеме. Сонымен қатар бұл жұмыс футболшылардың техникалық жəне тактикалық іс-əрекеттерінің тиімділігімен физиологиялық жəне психологиялық ерекшелік-терін анықтауға бағытталған.
Keywords: техникалық шеберлігін жетілдіру; жас футболшылар; жаттығулар; тактикалық іс- əрекеттер; əдістеме