ЕҢБЕГІ ЕЛЕНБЕЙ, ЕЛГЕ ТАНЫЛМАЙ ҚАЛМАЙ ҚАЛҒАН САЛ-СЕРІЛЕР - Сайфуддинова, Г.А.; Қарабасова, Қ.М.; Сейсембай, Г.А. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2016)
Ұсынылып отырған мақала қазақ халқының тарихында еңбегі еленбей қалып, елге танылмай қалған сал-серілердің шығармашылығын анықтауға арналған. Олардың халық арасында ел аралап жүріп жазған шығармаларының шығу тарихы туралы зерттеулер жүргізілген.Зерттеу жұмыстары арқылы әнші ақындар шығармашылығына толықтай талдау жасалынып, олардың өлеңдеріне әдеби – теориялық талдау жасалды. Нәтижесінде әнші ақындардың шығармашылығына тән ерекшеліктер мен олардың сөз қолданыс-тары анықталды. Қазақ халқының тарихында ерекше орын алатын әнші ақындардың арасындағы елге танылмай қалған сал – серілер туралы да толықтай мәліметтер жинақталды.
Keywords: зерттеу жұмыстары; шығармалардың тарихы; заманының атақты адамдары; әншілік; жыршылық; ел аралау