БАҒДАРЛАНҒАН ЕСЕПТЕРДІ ОҚЫТУ АРҚЫЛЫ ОҚУШЫЛАРДЫҢ СЫНИ ОЙЛАУ ҚАБІЛЕТІН ДАМЫТУ - Нурмагамбетова, Б.С.; Шулгауова, С.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2024)
Бұл мақалада математика сабақтарында оқушылардың сыни ойлауын дамыту үшін бағдарланған есептерді оқытудың рөлі қарастырылады. Талдауды, синтездеуді және дәлелдеуді талап ететін есептерді пайдалану математикалық ұғымдарды жақсы меңгеруге мүмкіндік беріп қана қоймай, қазіргі заманғы жағдайларда табысты бейімделу үшін қажетті сыни ойлау дағдыларын қалыптастырады. Мектеп оқушыларында осындай дағдыларды қалыптастыруға ықпал ететін әдістер мен тәсілдерге ерекше назар аударылды.
Keywords: тиімді оқыту; есептер; есептер жүйесі; есептер тәсілі