Махамбеттану - Мырзағалиева, К.М. (Kostanay State Pedagogical Institute, 2017)
Филология ғылымдарының кандидаты, доцент К.М. Мырзағалиеваның оқу құралында ақынның көтерілістің көркем шежіресі болған жауынгерлік жырларына әдеби-теориялық талдаулар жасалған. Әр тарауға байланысты бақылау сұрақтары, өзіндік тапсырмалар жүйелі түрде берілген. Бұл еңбекті «Махамбеттану» арнайы курсына және ХІХ ғ. әдебиетінде студенттердің өздік жұмыстары мен оқытушымен бірлесіп атқаратын тапсырма түрлерін орындауда көмекші құрал ретінде пайдалануға болады. Оқу құралы филологтарға, жоғары оқу орындары студенттері мен махамбеттанушыларға арналған.