ОҚУ–ТӘРБИЕ ҮДЕРІСІНДЕ ҰЛТТЫҚ ҚҮНДЫЛЫҚТАРДЫ ҚАЛЫПТАСТЫРУ - Хакимова, Г.Е. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада адамзат тарихында құндылықтар қалыптасуының негізгі ерте заманнан–ақ ойшылдар мен ғұламалардың назарында болғаны, олардың тәрбиелік негіздері атадан балаға ұрпақтан–ұрпаққа ізгі қасиеттер мен сезім ниеттерден тұратыны сөз етілген. Біртұтас тәрбие бағдарламасы – ұлттық құндылық белгілі бір бағытты, мақсатты, жүйелі ұлттық көзқарасты, мінез–құлықтағы адамдық тәртіп пен рухани дағдыны қалыптастыратын жүйесі болып табыладытындығы. Біртұтас тәрбие бағдарламасының мектеп қабырғасында асырылатыны қарастырылған.
Keywords: құндылықтар; біртұтас тәрбие бағдарламасы; ұлттық құндылық; әділеттілік; мейірімділік; адалдық; отаншылдық