ЖАСТАРҒА ҰЛТТЫҚ ТӘРБИЕ БЕРУДІҢ МАҚСАТЫ - Абатов, Н.Т.; Кадырова, А.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада қазақ халқының өмір сүру қағидаларын терең зерттеп, жетік меңгеріп алған, «толыққанды адам» мен «нағыз қазақтың» бойында болуы тиіс жақсы қасиеттер мен тамаша қабілеттерді жас кезінен өзінің бойына жинап алған, «адам» және «қазақ» деген киелі атақты абыройлы алып жүретін ұрпақ туралы жан–жақты қарастырылған.Ұлттық болмысын кӛзінің қарашығындай сақтайтын, Алаш жұртының ұлттық рухани құндылықтарын және киелі ұғымдарын ерекше қастерлейтін ақылды ұрпақ тәрбиелеу туралы айтылған.
Keywords: толыққанды адам; этнопедагогика; бала тәрбиесі; бала тағдыры; жеке мүдде; ұлт мүддесі; қорғау; туған жер