БИТКОЙН КРИПТОВАЛЮТАСЫ ЖӘНЕ БЛОКЧЕЙН ТЕХНОЛОГИЯСЫ: ОЛАРДЫҢ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ - Хакимова, Т.; Спабекова, Ж.; Закарянова, Н.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2024)
Мақалада блокчейн технологиясы мен биткойн криптовалютасына түсініктеме беріледі және олардың жұмыс ұстанымы қарастырылады. Олардың болашақтағы бағыттары мен интернет арқылы жүргізілетін қаржылық іс-әрекеттегі ауқымды ықпалы баяндалады. Сондай-ақ, криптовалюталар мен онда қолданылатын технологиялар, алгоритмдер сипатталады.
Keywords: криптовалюта; блокчейн технологиясы; биткойн; электрондық ақша айналымы