ҚАШЫҚТЫҚТАН БІЛІМ БЕРУ САЛАСЫНДАҒЫ ПРОБЛЕМАЛАР - Абдирова, М.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Коронавирус пандемиясының салдарынан білім беру жүйесі түбегейлі өзгерістерге ұшырауда, ал соңғы жылдары елде цифрландыру бойынша жүргізіліп жатқан реформа сапаға сыналуда. Егер жоғары білім беру аясында қашықтықтан оқыту форматы жаңалық болмаса, онда мектеп білімі қысқа мерзімде мұндай жаңа режимге техникалық көшуге дайын болмады, сол кезде мұғалімдер тележүргізушілердің рөліне «үйреніп», ал мектеп оқушылары ата-аналарымен бірге жаңа білім беру Интернет-платформалары мен ресурстарының ыңғайлылығын игеруге мəжбүр болды. Бұл тұрғыда білім беру процесінің барлық қатысушылары: мұғалімдер, оқушылар, олардың ата-аналары, сондай-ақ билік құрылымдары тап болған негізгі қиындықтарды бөліп көрсетуге болады. Мақалада қашықтықтан білім беру ұғымы жəне осы саладағы проблемалар қарастырылған.
Keywords: қашықтықтан білім беру; проблема; оқу процесі; интернет; оқыту жүйесі; негізгі қиындықтар; оқытушы; оқушы