АҚПАРАТТЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАРЫН ОҚУ ҮРДІСІНДЕ ҚОЛДАНУДЫҢ ОҚУШЫҒА ДЕГЕН ҚҰНДЫЛЫҒЫ ЖӘНЕ ТИІМДІЛІГІ - Какимжанова, Б.М.; Сейткалиева, А.Г. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада ақпараттық қоғамның негізгі талабы – оқушыларға ақпараттық білім негіздерін берудегі мәдениметтік қатынас, логикалық – құрылымдық ойлау қабілеттерін дамыту, ақпараттық технологияны өзіндік даму мен оны іске асыру құралы ретінде пайдалану дағдыларын қалыптастыру,білім алушылардың ақпараттық технологиялар құндылығыны меңгеру жолдары, ақпараттық қоғамға бейімдеу мәселелері қарастырылады.
Keywords: ақпараттық мәдениетті қалыптастыру; сапалы білім мен саналы тәрбие берудің тиімді жолдарын іздестіру; сапалы ақпарат құндылығы