МЕДИАБІЛІМ БЕРУ ҮРДІСІНДЕ ЖАСӨСПІРІМДЕРДІҢ ҚҰНДЫЛЫҚТАР ӘЛЕМІ: ТӘЖІРИБЕ ПРОБЛЕМАЛАР ЖӘНЕ ШЕШУ ЖОЛДАРЫ - Султанова, А.М.; Сұлтанов, Қ.Қ. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада медиабілім беру үрдісіндегі жасөспірімдердің құндылықтар әлемі жан – жақты талқыланады. Қазіргі жасөспірімдердің құндылық бағдарларының қалыптасуының әртүрлі факторлардың әсерінен болатыны оны мектеп, отбасы, әлеуметтік орта және, әрине, бұқаралық ақпарат құралдары мен медианың ұштасуымен жүзеге асырылатын күрделі мәселе екендігі жан – жақты баяндалған.
Keywords: медиабілім беру; құндылық; дүниетаным; құндылық бағдары; жасөспірім; мінез–құлық; тәрбие; интелектуалды; медиамәдиенет; ыңтымақтастық; мультимедия; технология