ЖАСТАРДЫҢ ӨМІРІНДЕГІ АТА-АНА ТӘРБИЕСІНІҢ РӨЛІ - Серікбай, Н.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Осы мақалада жастарды тәрбиелеудегі ата-ананың негізгі рөлі туралы мәселе көтеріп отыр Отбасындағы тәрбие ұлағаты, ата-ана – бала тәрбиесіндегі басты тұлға. Адамгершілік, бауырмалдық, татулық, қайырымдылық, әдептілік, инабаттылық сияқты қасиеттер – жанұяда тәрбие балаға сөзбен, теориямен дамымайды, үлкендердің үлгісімен берілетіні жайлы айтылады.
Keywords: жанұя тірбиесі; мінез; ата-ана; адамгершілік, ұрпақ сабақтастығы