ХИМИЯ САБАҚТАРЫНДА ИНТЕРАКТИВТІ ОҚЫТУ ТЕХНОЛОГИЯСЫН ҚОЛДАНУ - Мақсат, А.С.; Жылысбаева, Г.Н. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Бұл мақалада интерактивті оқыту технологиясын химия сабақтарында қолдану мәселесі қарастырылған. Қазіргі уақытта оқыту өмір бойы үздіксіз процеске айналды, үйде, оқу орнында, жұмыс орнында және мүмкіндігінше кез келген қолайлы жерде. Қоғамға ғылым мен технологияның қарқынды дамуы нәтижесінде алынған жаңа ақпаратты қарапайым, түсінікті және жағымды түрде ұсыну үшін жаңа жағдайлар қажет. Интерактивті оқыту технологиялары өте маңызды, себебі олар білім алушылардың ӛзіндік пікірлері қалыптасуына, бір–бірімен, мұғаліммен дұрыс орынды сөйлесуді, өзінің ойын дәлелдеуді үйренуіне ықпал жасайды. Осыларды ескере отырып, бұл зерттеу жұмысының мақсаты интерактивті оқыту технологиясын химия сабақтарында қолдану арқылы білім алушылардың химияға деген көзқарастарын жақсарту болды.
Keywords: интерактивті оқыту технологиясы; мұғалім; білім алушы; химия