ҰЛЫ ҰСТАЗЫМЫЗДЫҢ АҒАРТУШЫЛЫҚ ИДЕЯЛАРЫНЫҢ БІЛІМ БЕРУ ЖҮЙЕСІНДЕГІ ЗАМАНАУИ ТЕНДЕНЦИЯЛАРҒА ҮНДЕСТІГІ - Жуванышева, А.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Өзектілігі және мақсаты:баяндама барысында алғашқы ағартушының идеялары және оның педагогикалық мұрасын насихаттау, зерделеу мәселелері қарастырылып, қазіргі білім беру саласындағы маныздылығы айтылып кетті.Бүгінгі күнге дейін өзектілігін жоғалтпаған дала ұстазының педагогика саласына енгізілген еңбек бағыттары қарастарылған.Ы. Алтынсариннің ағартушылық идеяларының ҚР Білім беру жүйесіндегі заманауи тенденцияларға үндестігі нақты байқалуы. Қазақ даласында ілім мен білімнің қалыптасып, дамуына үлес қосқан тарихи тұлғаның еңбек жолын халықаралық деңгейде насихаттау.
Keywords: көрнекті тұлға; мұғалімнің ерекше рөлі; тәрбие құралдар; "Рухани жаңғыру"; ұлттық тәрбие