ЖАЛПЫ БІЛІМ БЕРЕТІН МЕКТЕПТЕРДЕ ХИМИЯ САБАҚТАРЫНДА «CАSE-STUDY» ӘДІСІН ҚОЛДАНУ АЯСЫНДА КӘСІБИ ҚҰЗЫРЕТТІЛІГІН АРТТЫРУ - Жақып, А.А.; Қабден, Қ.Ж.; Нурмуханбетова, Н.Н.; Сергазина, С.М.; Острецова, И.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Мақалада қазіргі заманғы оқытудың ең танымал әдістерінің бірі-«case-study» әдісін қолдану ерекшеліктері қарастырылған. Мұндай қызметті ұйымдастыруда оқытудың перспективалы технологияларының бірі «Сasestudy » әдісі сипатталады.. Кейс-технологияны енгізу оқушылармен жұмыс істеуде жоғары тиімділікті көрсетеді, олардың химияны оқуға қызығушылығын арттырды, пән бойынша үлгерімін арттырады, кәсіби құзыреттіліктерін қалыптастырып, аналитикалық қабілеттерін дамыту және ең бастысы: әлемді, қоршаған шындықты және практикалық қолдануды білудің ажырамас бөлігі тұрғысынан химия сияқты ғылымды зерттеу қажеттілігін түсіну мен оны шешуді қамтитын әдіс ұсынылған.
Keywords: «Сase-study» әдісі; Кәсіби құзыреттілік; «Case-study» әдісінің алгоритмі; жаңартылған білім беру; кейс-технология ситуациялық мәселелер