ЗАМАНАУИ БІЛІМ БЕРУ ПРАКТИКАСЫНДА ИННОВАЦИЯЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАР МЕН ƏДІСТЕРДІ ҚОЛДАНУ ТƏЖІРИБЕСІ - Баймуханова, Гулмиран Абилхановна (My University, 2019)
Өзектілігі. Мақсаты. Жас ұрпақтың жаңаша ойлануына, олардың біртұтас дүниетанымының қалыптасуында əлемдік сапа деңгейіндегі білім, білік негіздерін меңгеруіне ықпал ететін жанаша білім мазмұнын құру жалпы білім беру жүйесіндегі өзекті мəселе. Бүгінгі орта білім беру ісіне қойылар талаптар қай кездегіден де күрделі маңызды. Өйткені бізді дамудың жаңа кезеңі күтіп тұр. Сол кезеңге лайық ұлттық санасы жаңғырған жаңа ұрпақ тəрбиелеу міндеті мойынымызда. Барлық кедергілерді жеңу табысқа талпыну өз қолымызда деп білемін. Оқушыны пəнге қызықтырумен қатар, саналы ойлауға тəрбиелейтін, қоғамдық көзқарастарын қалыптастыра алатын, өзіндік пікірі бар, қоғамдағы болып жатқан түрлі қарама-қайшылықтарды түсіне білетін, еркін сөйлеп, өз пікірін ашық айта алатын ойлы ұрпақ тəрбиелеуде сабақтың маңызы зор. Актуальность. Цель. Для развития нового мыщления молодежи,необходимо формировать умное мировоззрения на качественно мировом уровне знаний,приобреть основы знаний, создавать новое содержание образования в системе общего,что является особой проблемой. На сегодняшний день остаются существенными проблемы средного образования. Поэтому данное образование требует перемен. Основной обьязанностью является обновление национального сознания в воспитании нового поколения, преодоление всех препятствий на пути к успеху. На уроках следует пробуждать интерес к предмету, качественное мышление, умеющее формировать общественное мировоззрение, учить понимать различные противоречия, происходящие в обществе, учить свободно рассуждать,уметь открыто высказывать свое мнение, воспитывать думающее поколение. Relevance.Goal. For a new thinking of young people and their building of whole view is the main question in general education of making a new content, which will influence on knowledge of the world quality. Now, the comprehensive education is harder than it was earlier, because we are in the way of developing yet. We should bring up the generation with a new thinking. Our task is to win all interferences, which will be. The importance of the lesson is bring up free generation, who can say their opinion and understand all relation in society is great.
Keywords: жаңа ақпараттық дамыған қоғамда оқушыларды белсенді шығармашылық іс-əрекетке дайындау; подготовить учащихся к активной творческой деятельности в новом информационном обществе.