КОНФЛИКТ КАК ЯВЛЕНИЕ И ФЕНОМЕН СОЦИАЛЬНОЙ СФЕРЫ ЖИЗНЕДЕЯТЕЛЬНОСТИ ЧЕЛОВЕКА - Жусупбекова, Гульмира; Медведок, Снежана; Кулагина, Светлана; Мнайдарова, С.С. (My University, 2019)
Мақалада Өмірзақ Сұлтанғазин атындағы Қостанай мемлекетті кпедагогикалық университетінің психологиялық-педагогикалық факультетінің студенттерінің даулы жағдайларда мінез-құлықтың әртүрлі формаларарын көрсетуін зерттеу міндеті қойылған. Авторлар жанжал түсінігі мен мәнін қарастырды. Мақалада даулы жағдайларда мінез-құлық формаларының көрінуне ерекше көңіл бөлінеді. Мақала авторлардың психологиялық-педагогиялық факультет студенттерінің даулы жағдайларда әртүрлі мінез-құлықты көрсету формаларын зерттеу нәтижесінде, жанжаларды шешу бойынша ұсыныстар әзірледі. В статье ставится задача исследовать тенденции к проявлению различных форм поведения в конфликтных ситуациях студентов психолого-педагогического факультета Костанайского государственного педагогического университета имени УмырзакаСултангазина. Авторами были рассмотрены понятие и сущность конфликта. Особое внимание в статье уделяется формам поведения в конфликтных ситуациях. На основе проведенного авторами исследования тенденций к проявлению различных форм поведения в конфликтных ситуациях студентов психолого-педагогического факультета выработаны рекомендации по разрешению конфликтов. The article aims to investigate the tendencies to the manifestation of various forms of behavior in conflict situations of students of the psychological and pedagogical faculty of Kostanay State Pedagogical University named after UmyrzakSultangazin. The authors reviewed the concept and essence of the conflict. Particular attention is paid to the article forms of behavior in conflict situations. Based on the research conducted by the authors of tendencies to the manifestation of various forms of behavior in conflict situations, students of the psychological-pedagogical faculty developed recommendations for resolving conflicts.
Keywords: жанжал; бейімдеу; ынтымақтастық; ымыраға; келу; болдырмау; конфликт; приспособление; соперничество; сотрудничество; компромисс; избегание; conflict; adaptation; rivalry; cooperation; compromise; avoidance