БІЛІМ БЕРУ МАҚСАТТАРЫНА ҚОЛ ЖЕТКІЗУДЕ БІЛІМ АЛУШЫЛАРДЫ ПСИХОЛОГИЯЛЫҚ – ПЕДАГОГИКАЛЫҚ СҮЙЕМЕЛДЕУ - Безаубекова, А.Д.; Есенгельды, Э.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Өзектілігі мен мақсаты мектептегі оқу үдерісін психологиялық-педагогикалық сүйемелдеу тұрғысынан болашақ педагог-психологтарды дайындау мәселесі қарастырылған. Педагогикалық инновацияларды ендіру жағдайларында оқу жұмысын психологиялық-педагогикалық сүйемелдеудің маңыздылығына назар аударылады. Еліміздің болашақ педагогтардық дайындау тәжірибесі қазіргі таңда мамандардың мектептегі білім беру жағдайларында оқу үдерісін психологиялық-педагогикалық сүйемелдеуге даярлығын қалыптастыруғажеткілікті мән берілмейтіндігі атап өтілді.
Keywords: психологиялық-педагогикалық; білім беру; педагог-ғалымдар; сүйемелдеу; оқушының; оқу үдерісі; мектепте