БІЛІМДІ МЕҢГЕРТУ МЕН ҚОРЫТЫНДЫЛАУДА KAHOOT ҚОСЫМШАСЫН ҚОЛДАНУДЫҢ ТИІМДІЛІГІ - Абдухалимов, Досбол Кенжебекович (My University, 2019)
Қазақстан Республикасының Президенті Нұрсұлтан Назарбаевтың «Қазақстанның үшінші жаңғыруы: жаһандық бəсекеге қабілеттілік» Жолдауындағы ең маңызды басымдықтарының бірі экономиканы технологиялық жаңғыртуды жеделдету болып табылады: «Біз цифрлық технологияны қолдану арқылы құрылатын жаңа индустрияларды өркендетуге тиіспіз. Бұл – маңызды кешенді міндет. Елде 3D-принтинг, онлайн-сауда, мобильді банкинг, цифрлық қызмет көрсету секілді денсаулық сақтау, білім беру ісінде қолданылатын жəне басқа да перспективалы салаларды дамыту керек». Қорыта келгенде білім беру процесіне осындай замануи технологияларды енгізу нəтижелі болып табылады. Кахут сияқты жүйелерді педагогикалық қызметте оңтайлы қолдану «Цифрлы Қазақстан» бағдарламасын жүзеге асыруда педагогикалық қауымның аз да болса маңызды қадамдарының бірі. Заманауи білім беру машықтануында инновациялық технологиялар мен əдістерді қолдану тəжірибесінде кахут интернет қосымшасы өзекті мəселелердің бірі болып табылады. Сабақ барысына, оқушылардың білімін оңтайлы əрі уақытты үнемдеп тексеретін, интернет технологияларын еңгізу арқылы білім беру кезеңін қызықты əрі сапалы етіп құрастыру. Одним из важнейших приоритетов Послания Президента Республики Казахстан Нурсултана Назарбаева «Третья модернизация Казахстана: глобальная конкурентоспособность» является ускорение технологической модернизации экономики: «мы должны развивать новые индустрии, создаваемые с использованием цифровых технологий. Это важная комплексная задача. В стране необходимо развивать такие перспективные сферы, как 3D-принтинг, онлайн-торговля, мобильный банкинг, цифровое обслуживание, используемые в здравоохранении, образовании и другие». В итоге внедрение в образовательный процесс таких современных технологий является результативным. Оптимальное использование в педагогической деятельности таких систем, как Кахут, является одним из немаловажных шагов педагогической общественности в реализации программы «Цифровой Казахстан». Одним из актуальных вопросов в практике применения инновационных технологий и методов в современных образовательных стажировках является интернет-приложение кахут. Оптимальный и экономный контроль знаний учащихся на уроках при разработке качественного и интересного этапа обучения посредством внедрения интернет технологий. One of the most important priorities of the address Of the President of the Republic of Kazakhstan Nursultan Nazarbayev "the Third modernization of Kazakhstan: global competitiveness" is to accelerate the technological modernization of the economy: "we must develop new industries created using digital technologies. This is an important complex task. The country needs to develop such promising areas as 3D printing, online trading, mobile banking, digital services used in health care, education and others.» As a result, the introduction of such modern technologies in the educational process is effective. Optimal use of such systems as Kahut in pedagogical activity is one of the important steps of the pedagogical community in the implementation of the program "Digital Kazakhstan". One of the important issues in the application of innovative technologies and methods in modern educational internships is the online application kahoot. Optimal and economical control of students ' knowledge in the classroom in the development of high-quality and interesting stage of learning through the introduction of Internet technologies.
Keywords: ІТ-технология; кахут қосымшасы; цифрлі Қазақстан; Коллаборатив; приложение кахут; цифровой Казахстан; IT-technology; kahoot osimani; cifrl Kazakhstan; Collaborativ