БАЛАЛАРДЫ ӘЛЕУМЕТТЕНДІРУ МАҚСАТЫНДА АҚПАРАТТЫҚ ЖӘНЕ КОММУНИКАЦИЯЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАРЫН ПАЙДАЛАНУ (АКТ) - Макатова, Аякөз; Қалиев, Дастан Дүйсенұлы (My University, 2019)
Өзектілігі. Мақсаты. Мақалада қазіргі таңда маңызды және қажетті болып табылатын ақпараттық және коммуникациялық технологиялар туралы қысқаша шолу жасалып, оның тиімділігі мен артықшылығы талданды. Оның тек жұмыс барысында ғана емес, сонымен қатар балаларды әлеуметтендіру мақсатында пайдалану керектігі жайлы баяндалады. Баланы әлеуметтендіру мақсатында АКТ-ны пайдалану кезінде пайда болатын қауіп және керісінше әкелетін пайдасы салыстырылып талданды. Нәтижесінде, баланың бәсекелестікке қабілетті тұлға болуы үшін әлеуметтендіруді заманауи технологиямен байланыстыра қолдануқарастырылды. Аннотация Актуальность. Цель. В статье анализируются эффективность и преимущества информационных и коммуникационных технологий, которые важны и актуальны в настоящее время. Кроме того она должна быть использована не только в процессе работы, но и в целях эффективной социализации детей. В целях социализации ребенка сравнительно были анализированы минусы и плюсы возникающие при использование ИКТ. В результате, было предусмотрено применение социализации в сочетании с современной технологией для того, чтобы ребенок стал конкурентоспособной личностью. Relevance. Goal.The article analyzes the effectiveness and advantages of information and communication technologies, which are important and relevant at the present time. In addition, it should be used not only in the process of work, but also for the effective socialization of children. For the purposes of socialization of the child was comparatively analyzed the advantages and disadvantages arising from the use of ICT. As a result, it was envisaged to use socialization in combination with modern technology to ensure that the child becomes a competitiveperson.
Keywords: әлеуметтендіру; ақпараттық коммуникациялық технология (АКТ); ақпараттық қоғам; ғаламтор; қарым-қатынас; социализация; информационно-коммуникационное технология; информационное (информатизационное) общество; интернет; взаимодействие; socialization; information and communication technology; information (information) society; Internet; interaction