МЕКТЕПТЕГІ ИННОВАЦИЯЛЫҚ ҮДЕРІСТЕР / ИННОВАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ В ШКОЛЕ / INNOVATIVE PROCESSES AT SCHOOL - Утегенова, Б.М.; Шумейко, Т.С.; Шалгимбекова, А.Б.; Данилова, В.В. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2016)
Бұл оқу құралда мектептегі инновациялық үдерістің мазмұны, мағынасы және әдіснамалық негіздері ашылған. ААҚ «Назарбаев зияткерлік мектептердің» оқу мен оқытудағы тәжірибелері, жаңа бағыт - бағдарлары кіріктіру жөнінде және білім беру технологизациясына нақты назар аударылған. Құралға үш модуль кіріктірілген, әр қайсысында теоретикалық ақпараттардан басқа тірек сызбалар, студенттерге өз бетімен жұмыс жасауға тапсырмалар, бақылау сұрақтар және тесттілік тапсырмалар берілген. Оқу құралы үш тілде дайындалған: қазақша, орысша және ағылшынша. В учебном пособии раскрыты методологическая основа, сущность и содержание инновационных процессов в школе. Особое внимание уделено технологизации образования и трансляции опыта АОО «Назарбаев Интеллектуальные школы» по внедрению новых подходов в преподавании и учении. Структура пособия включает три модуля, в каждом из которых кроме теоретической информации представлены опорные схемы, задания для самостоятельной работы студентов, контрольные вопросы и тестовые задания. Учебное пособие подготовлено на трех языках: казахском, русском и английском. The given textbook is devoted to the methodological basis, essence and content of innovative processes at school. The special attention is paid to technologization of education and proliferation of experience of AEO «Nazarbayev Intellectual Schools» on introduction of new approaches in teaching and learning. The structure of a textbook includes three modules containing not only theoretical information but also basic schemes, tasks for independent work for students, control questions and test tasks. The textbook is written in three languages: Kazakh, Russian and English.
Keywords: мульти язычное пособие; труды преподавателей КГПИ; школа; инновационные процессы; педагогика