КƏСІБИ ӨЗІН-ӨЗІ ДАМЫТУҒА ДАЙЫНДЫҚ БІЛІМ БЕРУ ОРТАСЫ ЖАҒДАЙЫНДАҒЫ БОЛАШАҚ ПЕДАГОГТАРДЫҢ ДАЙЫНДЫҚ КОМПОНЕНТІ РЕТІНДЕ - Шамитдинова, Ш.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі. Қазіргі білім беру тұжырымдамасы болашақ педагогтардың дайындығына бірқатар талаптар қояды. Өзін-өзі дамытуға, өзін-өзі тəрбиелеуге қабілетті, жаңа жағдайларға бейімделе алатын жəне тəуелсіз шешімдерді белсенді қабылдайтын адамдар табысты жəне кəсіби білікті болашақ педагогтарға айналады. Өзін-өзі дамыту өзін жеке тұлға ретінде қалыптастыру, сондай-ақ өзін-өзі жетілдіру жəне өзін-өзі тəрбиелеу жолындағы белгілі бір қажеттілік ретінде қарастырылуы мүмкін.
Keywords: өзін-өзі дамыту; өзін-өзі реттеу; өзін-өзі дамытуға дайындық; педагогикалық қызмет