ОҚУШЫЛАР МЕН МҰҒАЛІМДЕРДІҢ ЭТНОМӘДЕНИ ҚҰЗЫРЕТТІЛІГІН ҚАЛЫПТАСТЫРУДЫҢ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯСЫ - Акижанова, А.Ж.; Ержанова, Р.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Оқушылар мен мұғалімдердің этномәдени құзыреттілігін қалыптастырудың педагогикалық технологиясы қазіргі білім берудің өзекті мәселелерінің бірі болып табылады. Жаһандану заманында және оқушылардың көпұлттықұрамы жағдайында оқу–тәрбие процесін табысты жүзеге асыру үшін әрбір баланың этникалық және мәдени ерекшеліктерін ескеру қажет.
Keywords: біліктілік; этномәдени білім; тәрбиелік ситуация; технология