ЖЕКЕ ТҰЛҒАНЫ ҰЛТТЫҚ РУХАНИ–АДАМГЕРШІЛІККЕ ТӘРБИЕЛЕУДІҢ ҚҰНДЫЛЫҚТАРЫ - Салыкова, Г.Б.; Оспанова, С.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Ұлттық құндылықтар негізінде тұлғаны рухани–адамгершілік тәрбиелеу қазіргі қоғамдағы өзекті мәселе болып табылады. Бұл мақалада адамдардың дүниетанымы мен адамгершілік көзқарастарын қалыптастыру процесінде ұлттық құндылықтардың маңызы қарастырылады.Жеке тұлғаның дамуындағы ұлттық құндылықтардың рөлін зерттейді және олардың белсенді азаматтықты қалыптастыру мен қоғамның үйлесімді дамуындағы маңыздылығын негіздейді. Олар мәдениеттің, тілдің, тарихтың және дәстүрдің құндылық бағдарлары мен моральдық нормаларды қалыптастыруға әсері сияқты рухани–адамгершілік тәрбиенің әртүрлі аспектілерін талдайды.
Keywords: руханият; адамгершілік; тәрбие; тұлға; ұлттық құндылықтар; дәстүрлер; мәдениет; үйлесімділік; этика; өзін–өзі дамыту; құрмет; отбасы; қоғам; білім