МУЗЫКА САБАҒЫНДА БІЛІМ АЛУШЫЛАРДЫ ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАРЫ МЕН ӨНЕРГЕ БАУЛУ АРҚЫЛЫ КӘСІПТІК ШЕБЕРЛІГІН АРТТЫРУ - Кабылдина, А.Т.; Копбаева, А.Г. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Бұл мақалада жас ұрпақтың рухани – адамгершілік қасиеттерін қалыптастырудағы ұлттық музыканың ықпалын Музыка пәні аясында қолдану жолдарының ғылыми–теориялық, әдіcтерінің негіздерін, мазмұн – сипаттарын, әдіс–тәсілдерін анықтау және жас ұрпақ тәрбиесіндегі ұлттық музыка мен мәдениеттің ролін айқындау арқылы рухани – адамгершілік қасиеттерін қалыптастыруды дамытудағы ұлттық музыканың маңызы қарастырылады.