КЕЙС-ТЕХНОЛОГИЯЛАРЫНЫҢ ФИЗИКА САБАҚТАРЫНДАҒЫ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ ПОТЕНЦИАЛЫ - Калаков, Б.А.; Нупирова, А.М.; Кафизова, Г.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі: Мақалада кейс əдісінің проблемалық оқытудан айырмашылығы айқындалып, кейс-технологиялардың физика сабақтарында қолдану мүмкіндіктері қарастырылды. Кейс-технологияларды физика сабақтарына біртіндеп енгізу бойынша мұғалімге əдістемелік ұсыныстар қамтылған. Кейс-технологиялар физика курсының қандай бөлімдерінің тақырыптарын қамти алатындығы талданды. Физика сабақтарында кейс əдісін енгізу тəжірибесі бойынша технологияның артықшылығы мен кемшілігі қарастырылып, сапалық есептерді шығару кезіндегі кейс-технологияларының ынталандырушы рөлі талданды. Мақсаты: Кейс-технологияларын физика сабақтары машықтануында жүзеге асыру əдістемесін анықтау.
Keywords: кейс-стади; физика; проблемалық оқыту; сапалық есеп; технология