ЗЕЙНОЛЛА ШҮКІРОВ ШЫҒАРМАЛАРЫНДАҒЫ ТАБИҒАТ КӨРІНІСІ - Бекбосынова, А.Х.; Мешітбай, А.Қ. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Әлемдік поэзия өкілдерінің шығармашылығына назар салғанда олардың қай-қайсысының да соқпай өтпейтін нысанасы – табиғат. Мақалада туған халқының қайсар қаламгері, зергер ақыны Зейнолла Шүкіровтің табиғат көрінісін суреттеудегі шеберлігі сөз етіледі.
Keywords: табиғат; табиғат лирикасы; теңеу; эпитет