ЖҮСІП БАЛАСАҒҰННЫҢ «ҚҰТТЫ БІЛІК» ДАСТАНЫНДАҒЫ «БАҚЫТ» КОНЦЕПТІСІ - Бекбосынова, А.Х.; Мəлікзада, А.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Бақыт ұғымын əр адам əр түрлі түсінетіні анық. Берілген мақалада ойшыл-ғұлама Жүсіп Баласағұнның «Құтты білік» дастанындағы «Бақыт» концептсінің мəн мағынасын ашуға бағытталған. Сонымен қоса, өзге де ойшылдардың бақыт жайлы білдірген пікірлерін осы мақалада қозғалады.
Keywords: бақыт; құт-береке; дəулет; біліктілік