АХМЕТ БАЙТҰРСЫНҰЛЫ – ҰЛТ ҰСТАЗЫ - Нұрмағамбетова, А.Қ. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Ахмет Байтұрсынұлы – қазақ тілі мен әдебиетінде орны бар біртуар ақын, мысалшы, қазақ тілінің реформаторы, демократтық поэзияның негізін қалаушы, аса көрнекті қоғам және мемлекеттік қайраткері.
Keywords: педагогика; сауат ашу; ана тілі