ҚАЗАҚҚА ҚАСИЕТТІ «ҚАРА» СӨЗІНІҢ ҚҰДІРЕТІ - Ерманова, С.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Бұл мақалада қазаққа қасиетті «қара» сөзінің қадір қасиеттінің мəн – мағынасы кең көлемде қолдану жағы ашылып көрсетілген. “Қара” түр-түс атауларының қолданысына қарай білдіретін мағынасы да өзгеріп отыратындығы анық байқалады. Бұл біздің таза да терең, кең тіліміздің өсіп, өнгендігін, түрленгендігін, сөздік қорымыздың байи түскендігін, толығу үстінде екендігін көрсетеді.
Keywords: «Қара қазақ»; «Қара өлең»; «Қара домбыра»; «Қара бала»; «Қара қазан»; «Қара шаңырақ»