ЗАМАНАУИ БІЛІМ БЕРУ ПРАКТИКАСЫНДА ИННОВАЦИЯЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАР ƏДІСТЕРДІ ҚОЛДАНУ ТƏЖІРИБЕСІ - Ибраева, Лиза Диханқызы; Карбозова, Айнур Ерденовна; Таскожин, Кайрат Калтаевич (My University, 2019)
Бүгінгі таңда жан–жақты, терең білімді, интеллектуалдық деңгейі жоғары, өз бетімен ізденуге қабілетті етіп қалыптастырудың бірден-бір жолы – оқушыны шығармашылыққа жетелеу. Бұл мұғалімнен терең біліктілікті қажет етеді. Себебі шығармашыл ұстаз ғана шығармашыл тұлғаны қалыптастыра алады. Бүгінгі қазақстандық мектептерге қоғамның қарқынды дамуына ілесе алатын, заман талабына сай ойлайтын, ғылыми-əдістемелік білімі жеткілікті, педагогика мен психологияны терең меңгерген ізденімпаз мұғалім қажет. Бұл мұғалімнің кəсіби шеберлігінен көрінеді. На сегодняшний день одним из путей формирования всесторонних, глубоких знаний, высокого интеллектуального уровня, способного к самостоятельному поиску является приобщение учащихся к творчеству. Это требует от учителя глубоких знаний. Ведь только творческий педагог может сформировать творческую личность. Сегодняшним казахстанским школам необходим поисковый учитель, способный обеспечить динамичное развитие общества, умеющий мыслить в соответствии с современными требованиями, обладая научно- методическими знаниями, глубоким знанием педагогики и психологии. Это проявляется в профессионализме учителя. Today, one of the ways to form a comprehensive, deep knowledge, high intellectual level, capable of independent search is the introduction of students to creativity. This requires deep knowledge from the teacher. After all, only a creative teacher can form a creative personality. Today's Kazakh schools need a search teacher who is able to ensure the dynamic development of society, able to think in accordance with modern requirements, possessing scientific and methodological knowledge, deep knowledge of pedagogy and psychology. This is manifested in the professionalism of the teacher
Keywords: психолог; біліктілік; топ; педагогика; квалификация; группа; pedagogy; psychologist,; gualification; group