ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАР – БОЛАШАҚ ҰСТАЗДАРДЫҢ КӘСІБИ МӘДЕНИЕТІН ҚАЛЫПТАСТЫРУДЫҢ НЕГІЗІ - Бахтиярова, Г.Р.; Баймаханова, Ж.Қ. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Мақалада болашақ мұғалімдердің кәсіби мәдениетін қалыптастыруда ұлттық құндылықтарды негізге алудың маңыздылығыжан-жақты талданып, тұжырымдалады. Сонымен қатар «мәдениет», «кәсіби мәдениет» ұғымдары туралы көзқарастар мен пайымдаулар беріледі. Жоғарғы оқу орнының студенттерінің кәсіби мәдениетін қалыптастыруда ұлттық құндылықтарды пайдаланудың рөлі, танымдық-тәрбиелік мәні сөз етіледі.
Keywords: Мәдениет; кәсіби мәдениет; ұлттық құндылық; ұстаз; халықтық педагогика