ИННОВАЦИЯЛЫҚ ӘДІСТЕРДІ ҚОЛДАНА ОТЫРЫП «ДЕНЕ ТӘРБИЕСІ» ПӘНІ БОЙЫНША БЕЛСЕНДІ ДАЙЫНДЫҚ - Тохтыев, А.Ш.; Қожамкулов, Р.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақала студенттер ӛміріндегі дене тәрбиесінің рөлін анықтауға арналған. Мақалада дене жаттығуларының адам ағзасына тигізетін әсері де талданып, дене дамуының қажеттілігі қарастырылған. Тәрбие векторы оқушының негізгі физикалық қасиеттерін дамытуға бағытталған ғана емес, сонымен қатар дене шынықтыру оны кәсіби іс–әрекетте, отбасында және жеке өмірінде денсаулықты сақтайтын, сауықтыру–шығармашылық атмосферасын ұйымдастыруға, құруға үйрету мәні болып табылады.
Keywords: белсенді оқыту әдістері; оқушылардың салауатты өмір салты; ойын әдісі; сюжеттік рөлдік ойындар; дене шынықтыру