ГЕОМЕТРИЯНЫ ОҚЫТУДА ЗАМАНАУИ ТЕХНОЛОГИЯЛАРДЫҢ ҚОЛДАНЫЛУЫ - Макина, Г.У. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Геометрия пәні математика курсының негізгі пәндерінің бірі. Оның мектептегі математикалық білімдегі рөлі өте маңызды және мектептегі бүкіл оқу мерзімі шамасында оқытылып келеді. Жалпы білім беру мектебінде геометрияны оқыту әдістемесі мәселелері бүгінгі күні ақпараттық технологиялардың енгізілуіне байланысты аса маңызды болып отыр.
Keywords: геометрия; цифрлық технология; геометрияны оқыту әдістемесі; компьютерлік бағдарлама; фигураларды модельдеу