ЛИНГВОМƏДЕНИЕТТАНУ МƏСЕЛЕСІНІҢ ЗЕРТТЕЛУІ - Алимбаева, А.; Досова, А.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада тіл білімінің жаңа бағыттарының мəселелерін зерттеген Ə.Қайдаров, Е.Жанпейісов, М.Копыленко, Ж.Манкееева сынды ғалымдардың еңбектерін басшылыққа ала отырып,«лингвоөлкетану», «лингвоелтаным», «лингвомəдениеттану», «этнолингвистика» терминдерініңаражігі ашылған.Лингвомəдениеттану ғылымының қалыптасып, дамуы жөніндегі зерттеушілердің еңбектеріне сараптама жасалған.