ЕРЕКШЕ БІЛІМ БЕРУДІ ҚАЖЕТ ЕТЕТІН ОҚУШЫЛАРҒА ЖАРАТЫЛЫСТАНУ ПӘНДЕРІНДЕ ОРИГАМИДІ ҚОЛДАНУ - Нұрбекова, Б.Ж.; Аюуш, Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақала ерекше білім беру қажеттіліктері бар оқушылар арасында оригамиді қолданудың ерекшелігі мен тиімділігіне қатысты. Мақалада аталған оригами–қағазбен жұмыс жасау техникасы оқушыда зейін қасиеттерін арттыруға көмектеседі, майда қимыл–қозғалыс дағдыларын дамытады, сабақты қызықты түрде ұйымдастыруға мүмкіндік береді және оқушылардың сабаққа белсенді түрде тартылуын қамтамасыз етеді.
Keywords: ерекше білім беру; оригами; ұсақ моторика