ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИННІҢ АҒАРТУШЫЛЫҚ-ПЕДАГОГИКАЛЫҚ МҰРАЛАРЫН ҚАЗІРГІ КЕЗДЕГІ БІЛІМ САЛАСЫНДА ҚОЛДАНУДЫҢ РӨЛІ - Айдналиева, Н.А.; Камбарова, Н.; Кахарова, М.; Аманбаева, М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Бұл мақалада Ыбырай Алтинсариннің ағарту-педагогикалық мұраларын қазіргі кездегі білім саласында қолданылуы және ұлы ағартушының адамгершілікке тәрбиелеу идеясын көтеруі және оны шешудің жолдары қарастырылады.
Keywords: Ыбырай Алтынсарин; ағартушы; педагогикалық идеялар