ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИННІҢ КӨРКЕМ ОБРАЗЫН ЖАСАУ ЖОЛЫНДАҒЫ ІЗДЕНІСТЕР - Ақыш, Н. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада Ыбырай Алтынсарин шын мəнінде қазақ жазба əдебиетінің, оның ішінде қазақ прозасының бастауында тұрған ірі рухани тұлға екені айтылады. Прозаны жай ғана жазып қоймай, оның эстетикалық болмысын жете түсіне отырып, көркемдікпен көмкеріп, келістіріп жаза білген талант иесі екендігі көрсетіледі.
Keywords: шығарма; ағартушы; ұлы тұлға