МАҒЖАН ЖҰМАБАЕВ – ӨЛЕҢ СӨЗДІҢ ПАЙҒАМБАРЫ - Ахметов, Тілеген Əлмұханұлы (My University, 2018)
Аннотация Мақалада Мағжан Жұмабаевтың лирикалық өлеңдерінің, ғашықтық жырларының мəн-мазмұны ашылып, «Қорқыт» поэмасы мен «Педагогика» кітабының қазақ ғылымындағы орны көрсетіледі. Аннотация В статье раскрывается воспитательное значение лирических стихов, поэмы «Коркыт», научного труда «Педагогика» поэта Магжана Жумабаева. Аbstract The article reveals thean educational value of lyrical poems, poem "Korkyt", scientific work "Pedagogics" of the poet Magzhan Zhumabayev.
Keywords: Мағжан Жұмабаев; Пайғамбар; рухани-адамгершілік; Гун; Күншығыс; Қорқыт; педагогика; ақын; Ақан; Зылиқа; өмір; өлім; тəрбие; Магжан Жумабаев; Пророк; духовно-нравственное; Гун; Восток; Коркыт; педагогика; поэт; Ахан; Зылиха; жизнь; смерть; воспитание; Magzhan Zhumabayev; Prophet; spiritual and moral; Gong; East; Korkyt; pedagogics; poet; Akhan; Zylikh; death; education