АҒЫЛШЫН ТІЛІН ОҚЫТУДА СӨЙЛЕУ ДАҒДЫЛАРЫН БЕЙНЕКАСТТАР АРҚЫЛЫ ҚАЛЫПТАСТЫРУДЫҢ АРТЫҚШЫЛЫҚТАРЫ - Әсейін, А.Ә. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Жоғары білімнің білім беру стандарттары оқытудың интерактивті және инновациялық формаларын, заманауи ақпараттық коммуникацияларды қолдану қажеттілігін белгіледі. Осыған байланысты ағылшын тілін оқытуда білім беру ресурсы ретінде бейнекасттарды қолдану өзекті болып табылады. Мақалада «бейнекаст» терминінің анықтамасы беріліп қана қоймай, ағылшын тілін оқыту үшін видеокасттарды қолданатын тапсырмалардың нақты мысалдары келтірілген, олар бейнекасттардың дидактикалық мүмкіндіктерін практикалық іске асыру жолдарын көрсетеді.
Keywords: бейнекаст; подкаст; оқыту; ақпараттық технология; ғаламтор