Ы.АЛТЫНСАРИН МҰРАСЫН ЖАҢАРТЫЛҒАН ОҚУ БАҒДАРЛАМАСЫНДА ҚОЛДАНУ - Бектемисова, А.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Мақалада Ыбырай Алтынсариннің шығармашылық мұрасы, педагогикалық идеясы туралы жалпылама айтылады. Сонымен қатар жаңартылған оқу бағдарламасында қолданылуы мен іске асырылуы түсіндірілген. Мақала соңғы кезде жазылған ғылыми еңбектерге негізделіп жазылған. Ұлт ұстазының педагогикалық идеясы өміршең екендігі жан – жақты қарастырылған.
Keywords: Ағартушы; педагогика; жаңартылған білім беру бағдарламасы; оқыту үдерісі