ҰМЫТЫЛМАС ҰЛЫ ТҰЛҒА – СЕРƏЛІ ҚОЖАМҚҰЛОВ - Жүнүс, Б.; Келинбердиева, Ы.С.; Шалгимбеков, А.Б. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical University, 2019)
Мақалада алғашқы қазақ кəсіби театрының негізің салушылардың бірі Серəлі Қожамқұловтың өмірімен, актерлік өнерімен танысып, оның алғашқы жəне қазіргі театрдағы алар орнын, театр мен киноның дамуына қосқан үлесін зерттеу туралы мəлімет берілді.
Keywords: Серəлі Қожамқұлов; актер; өнер; ірі тұлға; театр