БАЛАДАҒЫ МІНЕЗ–ҚҰЛЫҚ МӘСЕЛЕЛЕРІН ШЕШУДЕГІ ТӘРБИЕШІНІҢ СТРАТЕГИЯЛАРЫ - Ныгыманова, Ж.Т.; Кудекенова, Ш.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада баладағы мінез–құлық мәселелерін шешудегі тәрбиешінің стратегиялары қарастырылады. Бала мінез–құлқындағы бұзылулардың себептері мен оның әлеуметтік, психологиялық аспектілері зерттеледі. Тәрбиешінің баламен дұрыс қарым–қатынас орнатуы, жақсы мінез–құлықты ынталандыру және баланың эмоциялық және әлеуметтік дағдыларын дамыту сияқты маңызды аспектілер талқыланады.
Keywords: минез–құлық мәселелері; қарым–қатынас; эмоциялық дамуы; әлеуметтік дағдылар; позитивті күшейту