ОНЛАЙН ЖӘНЕ ОФЛАЙН ОКЫТУ ФОРМАТТАРЫН БІРІКТІРУДІН АРТЫКШЫЛЫКТАРЫ МЕН КЕМШІЛІКТЕРІ - Ниетбаева, Н.А.; Абуова, А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада заманауи білім беру саласында онлайн және офлайн форматтарды біріктіретін аралас оқыту тәсілінің артықшылықтары мен кемшіліктері қарастырылады. Аралас оқыту білім алушыларға икемділік, ресурстарға кең қолжетімділік, цифрлық дағдыларды дамыту және жекелендірілген көзқарасты қамтамасыз етеді. Мақалада аралас оқытудың сәтті жүзеге асырылған мысалдары мен білім беру мекемелеріне арналған ұсыныстар келтірілген. Оқытушыларды даярлау, инфрақұрылымды жетілдіру, білім алушыларға қолдау көрсету және үлгерімді бағалау әдістерін жаңарту арқылы аралас оқытудың тиімділігі арттыру жолдары талқыланады.
Keywords: аралас оқыту; цифрлық дағдылар; білім беру технологиялары; жекелендірілген көзқарас; өзара әрекеттестік; оқытушыларды даярлау; оқу ресурстары; өзін–өзі тәртіпке келтіру; білім беру сапасы; техникалық қиындықтар; психологиялық қолдау; бағалау әдістері