ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН ПАТРИОТ-ПЕДАГОГ - Жақып, Қ. Х. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада ұлы ұстаз алғашқылардың бірі болып, қазақ халқын мақтан етіп, оң баға береді.Ыбырай Алтынсарин бірінші кезекте халқың сүйп, жаңы ашып қолдан келген бар мүмкіндікті пайдаланып, ал мүмкіндік жоқ жерде, амалын тауып оқушыларға көмектесудің ұтымды жолдарын табады, жастарға үміт артады. Ыбырай Алтынсарин нағыз патриот. Елімізде ұлы ұстаз алғашқы болып, педагогика ғылымының негізін қалайды. Оқушыларды адамгершілік тұрғыда тəрбиелейтін 60-тан астам əңгімелер жиңақтаған. Мақала сонында автор үш ұсыныс жасайды.
Keywords: Ұстаз; отансүйгіштік; патриот; педагог; тəрбие; адамгершілік